Muhammad Ummar Rayyan B Mohamad Aslam


Alhamdulillah anak kami selamat dilahirkan pada 24/10/2009 jam 11.17 pg. sihat tau 4.16 kg!! Doakan mummy and baby selamat k:) Ni gmbar baby n video

video

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Resepi Puding Buah

Ha, ni laaagi 1 resepi yg aku baaru dpt masa aku g beraya hari tu..kakak tu ada sediakan puding buah, sedap ler, hubby i pn bertambah2 mknnyer..hmm..dh tgk die suke ngat tu, aku pn ringankn ler mulut tnya resepi. so ni ler resepi yg die bg, yg aku agak ingat2 lupa laa tp takpa, ptg ni mmg plan nak buat pun, nanti leh tgk jd ker tak..semalam dh g ronda tunas manja carik bahan, so ptg ni leh ler jamu my hubby utk minum ptg..mm..mkn puding cejuk cejuuuk d ptg hari, dap nyerr :) k, ni resepi yg akak tu bg yer..

Puding Fruit Cocktail

1 paket agar2 37.5gm
18 cawan air
2 tin susu cair
1 1/2 tin susu pekat
1 tin fruit cocktai

Cara-cara

Agar2 di masak bersama air sehingga larut kesemuanya, kemudian, masukkan susu cair dan susu pekat, kacau sehingga sebati . sejukkan.

apabila mahu makan, keluarkan dari freezer, dan tuangkan fruit cocktail di atasnya. sedia utk dimakan.

Jadi, marilah kita sama2 mencuba! ;)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Resepi Pizza-base

Salam ;)

skng tgh dok online sambil tgk rancangan Apa Kata Wanita di Tv1. ada slot resepi n die share resepi buat pizza. aku tak larat nak bangun amik pen n kertas so, aku taip selalu r kat cni, dpt gak share dgn viewers yg lain, tak g2 :)

Pizza Doh

350g tepung gandum
1paket yis
1 sd besar olive oil
1 sd teh garam
250ml air suam

Campurkan semua, dan uli sehingga menjadi doh. Biarkan doh sehingga 2 jam sebelum di canai dan di letakkan toping.

resepi topping takler plak di share tp logically, aku rasa kita letak jerla apa yg kita rasa nak letak kan, sosej, sos n etc..kalo susah sgt kiter search jer kat internet resepi utk topping plak,ok.

So, nanti kiter sesamer cuber la yer..kat umah ni semua ada dh bahan2 ni kecuali yis tu jer ler..k, lah, nanti i cuba try.. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS