Raya Raya Raya 2013 :) - Hari Raya Pertama

Assalaamualaikum dan Selamat Hari Raya Semua :)

Masih kita berada dalam bulan Syawal kaan, jadi memang xsalah la kalo sy masih nak mengucapkan Selamat Hari Raya, kan kan kan..? hehe..

So bila dh lama x post kat cni, kali ni i nak post kan gambar2 raya kami masa hari raya pada 7 Ogos 2013 tempoh hari..

Untuk tahun ni, kami beraya pertama di sebelah keluarga saya dahulu, di Teratak Desa..dan pertama kali jugala raya kali ni, adindaku Hana Hj Ishak tidak beraya bersama kami kerana beraya di rumah mertuanya..

hmm..tp apa yg agak xbestnya raya kali ni, aku rasakan sekejaap sangat, ngam2 seminggu..huhu, dgn kenduri kendaranya lagi, mmg mcm xsempat jer nka pergi beraya kerumah semua sanak saudara..hmm...

oklah, jom layan gambar dulu, tema family kecil i tahun ni kaler kuning oren uols ;)

Sarapan sebelum bergerak untuk solat sunat aidilfitri

semua berselera menikmati hidangan Nasi Mendhy air tangan ku,hehe

Nenda ku yg terchinta, menggayakan tudung Nazneen Muslimah dari UR Muslim Apparel Boutique

Licin pinggan boh! sedap lerr tuw ;)

Kamilah pasangan pengantin xbaru, hehe

3 anak dara yg kiut :)

'"dan ka dak niii nak solat kat Masjid A'ala..?" Soklan standard rasanya tiap kali bila tiba pagi raya, haha

Setelah bertahun aku tak dapat join solat Aidilfitri, tahun ni aku datang , syukuurr..

tp nk wak gena..ni lah akibatnya bila khusyuk terlampau. sempat pulak tokma snap gmbor exclusive ni,kiki...penat beb, berjaga siapkan nasi mendhy! tahun depan aku nk bersara, xmo jadi kepala buat juadah hari raya dah, tobat lahom weih :p

berdoa di makan tokwan dan adik azmil

gotong royong bersihkan kubur

paknjang mengetuai bacaan doa

seronok ngat aih dier... ;)

posing masih sempat huhu

merenung kejauhan...

3 beradik, anak Arwah Haji Ahmad kelihatan di pusara ayahanda  mereka yg tercinta..

Deebah n maklongnya :)

nk kena intoduce jgk ke yg ni..?hehe

tok n me :)

Caaaayang tok selamanya :)

balik rumah jer, anak2 dah siap sedia berpakaian raya, yeay! tq to achooo..dpt duit raya lebey kaan..? :p

abi happy sedondon dgn hero2nya di pagi raya

peaceeee

baca doa apa tu dik..?

peace NO War!

Abi n adip

Semoga kebahagiaan milik kami selamamnya, amin Ya ALLAH...

Close up :)

Gambar family kecilku

kenangan 2013

like father like son huh..? ;)

like mommy like son..?

love you both my hero :)

posing anak posiiing...

one more one more

asik2 abi gambaq ngan adik ja, abang umar mana niee..

daah, adik ringan sket blehla dukung..

adik, cheeseeee ;)

keluarga paknjang udin berhari raya

family besar Pakndak Taib dan Makndak Sakinah

they are all in pepel this year


keluarga bahagia, ameen :)

achoo, kecek duit raya ka dr paknjang..? ;p

big family picture :)









sessi giving duit raya :)



beratoq2



posing jap,hehe



ewwah dik man, hang berlakon A noo! :p









cantik pose ni tp sayangnyer blurr...



hhuhh..penat aku bermaafan, naasib hasil lumayan!tgk la tang poket tu,kiki

pertama kali Intan beraya dgn ayah dan mama mentuanya..happy noo ;)


salam ngan abang ang tu berkaut dak adik..? hehe


Salam jgn tak salam dik, banyak dosa ang ni..kiki


anak bongsu la kaan :p

ooi,syg lebih2 pon det raya ang dh siap sedia banyak tu ja noo, haha

pendapatan anakku lumayan pada hari in, kiki

gigi time!wakaka





cu nan posing utk anak menakan sepupunya, cik wafa Qistina ;)

cu nan nk tunjuk baju raya cunan kat wafa, cantik kaan ;)

serba pepel la they all, naasib kami pon xpkai pepel hari ni,huhu


tok di apit anak sulung dan anak bongsu beliau! Ibu bahagia, insyaALLAH :)

di apit anak2 dara paknjang yg manniiih! ;)

di apit anak2 teruna Pak njang dan Pak ndak yg hensem2 :p


atun yg dh pandai bergaya, eccewwah! ;) atirah apa kurangnyaa..weet weet

keluarga paknjang bergerak pulang beraya di Bukit Besar..bye bye, moga bertemu kembali...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

Norlizayati Othman said...

Wah. Meraihnya raya Zatul. Selamat hari raya!

Post a Comment